Projektit alkuun kevättä kohden

Ihanaa kun aurinko on välillä näyttäytynyt ja sen myötä alkaa taas kiinnostaa tehdä jotkut projektit valmiiksi, tai ylipäätään aloittaa mitään. Ideoitahan nimittäin piisaa. Kevät on siinä mielessä todella kivaa aikaa kun valoa alkaa olla enemmän. Näkee tehdäkin jotain. Mitäpäs minulla sitten on suunnitteilla?

Tavaroiden siirtelyä taas

Olen taas sitä mieltä, että joitain tavaroita tarvitsee siirtää toisiin paikkoihin. Tulin siihen tulokseen, että olohuoneen ikkunan eteen virittämäni mustat varastohyllyt eivät aja asiaansa ja ovat todella synkeän näköiset. Lisäksi ne vielä keräävät hirvittävästi pölyä ja näyttävät koko ajan jotenkin nuhjaantuneilta. Pureudun tähän projektiin nyt ensimmäisenä, koska aion nyt kerta kaikkiaan vaan purkaa nuo hyllyköt, enkä kasaa niitä enää tänne asuntooni mihinkään. Ne saavat siirtyä häkkivarastoon pitämään siellä kamojani järjestyksessä. Siirtelen kaikki metallihyllykön päällä olevat kasvit jonnekin muualle.

Järkyttävä sekasotku ikkunan edessä

Kuten tarkkasilmäiset huomaavat tuosta vasemmasta etukulmasta, siinä on se ”todella esteettinen” hydrotomaattini. En aio heivata sitä pois, koska se tekee tomaattia joka viikko. Hydrotomaatti tulee siirtymään ikkunaston oikeaan laitaan, jossa se saa olla ensi talvenakin (huomaa optimistisuuteni) koska siellä se ei saa vetoa, jos joku käy parvekkeella. Siinä mielessä tämä järjestys ei ollut sitä parhaimmistoa, koska en saanutkaan viriteltyä tomaatille kasvihuonemuovia suojaksi. En ole käynyt parvekkella koko talvena koska en uskalla avata ovea. Parvekeovi on heti tuossa kuvan ulkopuolella hydrotomaatista vasemmalla.

Olin muutenkin parkkeerannut omituisen muotoiseksi kasvaneen peikonlehteni parvekeoven eteen. Se sai olla siinä ihan rauhassa kun kerran en käyttänyt ovea. Nyt kuitenkin päätin siirtää senkin sivumpaan. Tekisi niin kovasti mieli pätkiä koko roska ja aloittaa peikon kasvattamisen uudelleen alusta asti. Olen löytänyt niin paljon lisätietoa tuosta kasvista, että saattaisin saada sen vähän nätimmän näköiseksi mitä se on koskaan ollutkaan. Ainakin se on alkanut tehdä uusia lehtiä, joista tämä on vielä rullalla.

Puinen valoteline saa siirtyä takaisin olkkarin nurkkaan, missä se ehtikin olla jo tovin. Se sopii sinne täydellisesti vintagelaatikoiden seuraksi. Ne ovat sen näköisiä, kuin olisivat samaa sarjaa. Tietysti tavallaan ovatkin kun molemmat on rakennettu kelottuneesta laudasta. Puisen telineen alle saa sopivasti jäädä nurkkauksessa oleva pöytätaso, jossa on joitain huonekasveja.

Jotkut huonekasvit ovat alkaneet kasvaa, ja toiset taas eivät. On nimittäin todella kummallista edelleenkin, että saniaiset viihtyvät nyt minulla. Ne ovat todella hankalia kerrostaloeläjiä, kun huoneilma on niin kuiva. Noh, jospa niistä tulisikin sitten komeita. Orkideasta lähti viimeinenkin lehti ja huomasin, että sen kasvualustaan oli tullut jonkin sortin sieni tai home. Viskasin sen roskikseen kasvualustoineen päivineen. Heitän roskiin myös nukkaköynnösvehkan, joka pudotti myös viimeisen lehtensä. Mikä hitto niille oikein tuli? Epäilen, että merileväuute ei vaan sopinut näille lainkaan. Samoin saan viskata roskikseen yhden kultaköynnöksen ja peikonlehdenkin.

Tulevat projektit

Listaan nyt tähän muutaman projektin jotka on ihan pakko tehdä lähiaikoina tai sitten ne taas jäävät johonkin unholaan. Ne ovat kuitenkin sellaisia asioita, mitkä näen joka päivä ja myöskin sen, että niitä ei ole tehty.

1. Teen valmiiksi koristetyynyn joka on jo esivalmisteltu
Olen jo valmiiksi liimaillut virkkaamani afrikankukka-neliöt niiden pohjakankaaseen kiinni ja ne ovat tällä hetkellä ompelemista vailla valmiit. Eli ompelen yhdeksän palasta kiinni mustaan kankaaseen ja teen sen jälkeen siitä koristetyynyn olohuoneeseen, tai mahdollisesti parvekkeelle. Pitää nyt katsoa mihin sen laitan. Tästä voi sitten lukea lisää Neuloosi-aiheisesta blogistani.

Käsityöprojekti virkatuista afrikankukkasista

2. Valkoisen puusohvan siirto
Tätä olen miettinyt jo pitkään. Kun puran olohuoneen ikkunan äärestä varastohyllyköt, laitan niiden tilalle kaverilta saadun puusohvan (kuva), joka on tarkoitus laittaa parvekkeelle kesällä. Se voi hyvin olla tuossa ikkunan edessä sen aikaa. Saan sen päälle myös kaikki huonekasvini siksi aikaa kunnes löydän niille jonkin pöytätason.

3. Kukkaruukkujen setviminen ja pesu
Tämä on aiheuttanut päänvaivaa ja jää melkein joka vuosi tekemättä, koska asun kerrostalossa. Miten saisin pestyä täällä omassa kämpässäni multaiset kukkaruukut. Multaista vettä ei saa kaataa vaikkapa vessanpöntöstä alas, kun se naarmuttaa pinnat. Sitten minulla onneksi välähti. Saan tehtyä tämänkin homman kun pesen ruukut muoviämpärissä, ja kaadan lopuksi multaisen veden suodatinkankaan läpi. Multa jää kankaaseen ja puhdas vesi valuu ämpäriin. Sitten veden voi kaataa viemäriinkin. Suodatinkankaaseen kuivahtaneen mullan voi lopuksi pyyhkiä pois ja kipata roskiin.

4. Kasviharrastustarvikkeet yhteen paikkaan
Olenkin jo valmiiksi siirtänyt keittiöön yhden kaapin, johon aion kerätä kaikki kasviharrastuksessa käyttämäni tarvikkeet. Ne ovat nyt hujan hajan eri paikoissa ja se ärsyttää minua. En tiedä ihan tarkalleen mitä minulla edes on, niin senkin takia ne pitää käydä läpi. Tämä tuntuu olevan tällä hetkellä sellainen ikuisuusprojekti mikä ei sitten tunnu valmistuvan koskaan. Mutta nyt riitti ja tavarat menee järjestykseen! Pitää vielä varmistella hyllyt, että ne myös kestävät painoa, kun esimerkiksi terracottaruukut painavat aika paljon.

Puusohva menee kesällä parvekkeelle ja väliaikaisesti se siirtyy olohuoneen ikkunan ääreen. Kaappiin tulee kasvienhoitotarvikkeet.

5. Uusi työpiste olohuoneeseen
Tämä on nyt aika tärkeä juttu, kun minun pitää saada tuettua käsivarret kunnolla, kun istun läppärin kanssa tekemässä töitäni. Sohvalla ei onnistu, ja nykyisellä tuolilla paikat puutuvat nopeasti. Sitten hoksasin, että minulla on nojatuoli jossa on käsille tuet. Kokeilen sen toimivuutta nyt ensimmäisenä. Mutta paikka, jossa tuo tuoli tällä hetkellä on, on aika ”ahdas” ja siihen ei saa mitään sivupöytää pikkutavaroita varten. Sain asian ratkaistua kuitenkin, mutta vielä pitää rakentaa jalkoja varten rahi. Tässähän oli pari viikkoa sitten joulukuusi.

Sivupöydän virkaa toimittaa laminaatin pala, jonka saa aseteltua kätevästi vetolaatikon päälle, kun avaa sitä hieman. Toteutus vaatii vielä pari viritystä että laminaatin saa kestämään tukevasti paikoillaan.

6. Makuuhuone järjestykseen
Makkari on taas ihan mahottoman sotkusessa kunnossa kun olen siirrellyt sinne yhtä sun toista ”jaloista pois”. Eteiseen tuli uusi hyllytaso, jonka tieltä siirsin makuuhuoneeseen pikkulipaston. Laitan sen sängyn viereen toimittamaan yöpöydän virkaa. Pikkulipasto pitää myös tuunata. Se on ruma. Nykyinen yöpöytä saa vaihtaa puolta. Makkariin on myös suunnitteilla uusia lakanoita ja peitteitä.

Tässähän olikin jo moneksi päiväksi tekemistä! Kunpa nyt saisin tehtyä edes nämä edellä mainitut asiat, niin sitten voisi taas huilahtaa kämpän kanssa ja aloittaa kevään projektit. Niitäkin saattaa riittää. Olen ajatellut, että laittaisin jotain pientä taas kasvamaan, mahdollisesti koristeellisia kasveja tällä kertaa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Scroll to Top