Mielenkiintoinen huhtikuu

Huhtikuu on antanut aika lailla puhumisen aihetta tänä vuonna, ainakin sään puolesta. Toki sää antaa puhumisen aihetta kaikkina kuukausina, mutta jotenkin tämä on ollut eri asia.

Huhtikuun alku

Huhtikuun alku oli aurinkoinen ja ekat päivät aika lämpimiä. Sähkökruiserin saatua uudet renkaat, päätin hieman ehostaa sitä muutoinkin. Eihän siinä paljon ole tehtävissä, mutta jo pelkkä pesukin tekee ihmeitä.

Sähkökruiserin pesu oli helppoa. Sen kun rätillä pyyhki lokarit. Tällä kertaa tosin pesasin kruiserin tiskiharjallakin ja miedolla saippuavedellä. Takalokariin piti myös viritellä jokin kuraläppä ettei selkä ole koko ajan ravassa, kun sillä ajelee kosteassa maastossa. Tässä vaiheessahan vielä oli liejuista ja märkää, kun talven lumet alkoivat sulaa oikein kunnolla.

Kylmää kyytiä tuolla kruiserilla ajelu vielä oli, ei voinut mitään. Kunpa olisi varaa ostaa sellainen asu, missä tarkenee. Tai olihan minulla toppatakki ja muutakin lämmintä päällä. Sen päälle vielä sadeasu, niin ei tuuli mene läpi. Lämmin se asu on mutta hirvittävän työläs. Talvella hankittu pilkkihaalari on taas tässä vaiheessa vuotta liian lämmin, eikä sitä voi enää tuollaisilla keleillä pitää.

Kun kruiseri oli pesty, lähdin tottakai sillä ajelemaan ja lintutornille. Tässä vaiheessa huhtikuuta tulee aina ajateltua, että milloinkahan jäät lähtee Immalasta.

(kuvan saa suuremmaksi klikkaamalla siitä)

Pääsiäinen meni ohitse todella nopsaan ja sittenhän meille satoikin ihan mukavasti lunta. Keli muuttui taas todella mielenkiintoiseksi.

Sain perjantaina serkun kylään viikoksi lomaa viettämään. Emme varsinaisesti tehneet mitään ihmeellistä. Katselimme lähinnä TV-sarjoja. Kasasimme yhden hyllykön työhuoneeseeni, että saisin siellä vähän tavaroita järjesteltyä järkevämmin. Siinä hommassa oli pakko olla kaksi. Olen kerran kasannut tämän hyllykön yksin, ja se oli tajuttoman työlästä. Se piti vielä pultata seinään kiinni ettei notkuisi. Onneksi seinässä oli valmiina jo reikä, johon sai kiinnitettyä puuriman. Puurimaan sai kätevästi ruuvattua hyllykön kiinni. Toivottavasti viritelmä kestää.

Hyllykön paikalla ollut arkkupöytä siirtyi makuhuoneeseeni. Olin laittanut sen seinustalle pystysuoraan ja sen sisällä oli suurin osa kirjoistani. Eli hommaa riitti niidenkin siirtelyssä. Mutta, nyt se on tehty ja TODO-listani lyheni parilla kohdalla! Asettelin puulaatikon vaakatasoon ja vielä renkaat alle, että sitä olisi tulevaisuudessa helpompi siirrellä.

Kävimme serkun kanssa paikallisessa baarissa pelaamassa bingoa. Se olikin oikein hauskaa. En muista olenko koskaan tuolla tavalla sitä pelannutkaan, tai silloin on ollut jotenkin ihan eri meininki.

Maanantai 8.4.2024

Maanantaina olikin kaunis aurinkoinen päivä ja meille oli varattu ajat kampaajalle. Sain uuden kesätukan. Kampaajalta lähdettyämme, haimme maailman parhaat pizzat Alppimajasta. Se oli kuitenkin aivan kampaamon vieressä. Sitten ei muuta kun herkuttelemaan.

10.4.2024

Mittaushistorian aikaisin +20 ylittyi huhtikuun 10. päivä Konnunsuolla

Meille oli ennustettu aika lämmintä keskiviikkoa. Aamu ei näyttänyt kummoiselta, mutta kun astelimme kämpästä ulos, tulikin ihan älyttömän lämmin tuulahdus. Loputkin lumet saivat todellakin tuona päivänä kyytiä. Lämpö oli meidän suunnalla noussut jopa kahteenkymmeneen asteeseen. Siinä oli ihmettelemistä kerrakseen. Olihan vasta huhtikuun 10. päivä. (Uutisointia asiasta)

Lähdimme alkuillasta käymään sukulaisia moikkaamassa. Keli oli edelleen lämmin, mutta pilviä alkoi muodostua taivaalle. Sehän sitten tiesi sadetta.

Vein serkkuni seuraavana päivänä Kielomäen hunajapuodille ostoksille. Hän oli vienyt hunajaa viime kesänä kotiinsa, ja tarjoillut sitä teen kera vieraille. Oli kuulemma maistunut! Totesivat vaan, että mitä ihmettä tämä oikein on ja mistä sitä saa. Noh, sitä saa Kielomäeltä. Serkku osti pari purkkia kotiin vietäväksi. Olen joskus käynyt ottamassa kuvia Kielomäellä. Kuvat ovat kuvagalleriassani ja niitä on käytetty tilan esittelyssä Googlessa.

Serkku lähti kotiin perjantaina 12.4. ja kävin samalla keskiviikon lämpimän kelin innoittamana vaihdattamassa kesärenkaat autooni. Noh, eihän siinä mitään, renkaat oli alla ja ovat edelleen. Tosin auton käyttöön tuli pieniä mutkia matkaan, kun meille satoi viikko sen jälkeen lunta 15 senttimetriä. Samalla keli pakastui yhdeksi päiväksi niin, että ei olisi ollut mihinkään asiaa kesärenkailla. Olin tosin kuvitellut jotain älytöntä lumi-infernoa, mutta ihan normaakimeininki tuo taas oli. Tosin, ei ehkä huhtikuun tässä vaiheessa kovin normaalia, mutta kuitenkin. Lumisadetta seurasi pakkaspäivä, ja seuraavana päivänä keli taas menisi plussan puolelle. En viitsinyt kaivaa autoakaan hangesta. Olihan minulla talvirenkaat sähkökruiserissa!

Takatalvi Helsinkiin huhtikuun lopussa

Helsingin alue ja Länsi-Suomi ottivatkin sitten vähän enemmän osumaa toisesta lumimyräkästä muutama päivä meidän jälkeen. Sinne oli satanut lunta varmaankin jotain 30 senttimetriä, joka ei ole kovinkaan yleistä tässä vaiheessa huhtikuuta. Meillä keli oli ihan normaali ja lumet jatkoivat sulamistaan päivisin. Helsinki-Vantaan lentokentällä oli ollut yksi kiitorata käytössä, ja Helsingin keskustassa raitiovaunut seisoivat. Ei se lumisadekaan ihan kaikkea tee, mutta kun oli satanut jäätävää sadetta. (Ylen uutiset | Ylen uutiset)

Juttelin serkkuni kanssa muutama päivä sitten, ja hän sanoi, että hänen autonsa katolla oli vieläkin lunta. Hän ei tietty ajele sillä useasti, mutta sen verran sitä lunta alkuviikosta oli tullut, ettei ollut putsannut autoaan vielä. Lumimyräkkä ei osunut meille lainkaan. Nekin lumet, mitä oli jäljellä, alkoivat sulaa todella nopeasti. Tällä hetkellä lunta ei juurikaan ole, ja ulkona on +12C.

Kävin vielä eilen (kun aloittelin kirjoittamista) vanhemmillani pihahommissa. Sain onneksi jotain jopa tehtyäkin, mutta kerron niistä sitten jollain toisella kertaa. Yleensä olen saanut aloitella pihajutut jo puolessa välissä huhtikuuta, mutta nyt pihahommat menivät ihan viimeisille päiville.

En ole vielä aloittanut parvekkeen siivoamistakaan. Näinköhän saan sitä edes täksi kesäksi laitettua kun nämä käteni eivät vieläkään pelitä kunnolla. Olen ainakin tuudittautunut siihen, että en aio laittaa vesiaihetta parvekkeelle tänä vuonna laisinkaan, vaikka se nyt vähän kiinnostaisikin. En ainakaan laita sitä siihen Foxyn paljuun! Foxy antaa anteeksi – varmasti.

Jospa saisin aktivoitua itseäni enemmän kirjoittelemaan kun edellisestäkin meni kuukausi aikaa. Ei tässä muuta tällä kertaa kun hyvää huhtikuun viimeistä viikonloppua. Laitan vielä lopuksi kuvan, joka hieman huvitti minua. Kuva on otettu 5.4.2024. Joltain taisi jäädä pihahommat hieman kesken.

  

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Scroll to Top