Jäätaidetta vuoden takaa

Suomessa kun on pakkasta (milloin on) niin miksipä ei piristäisi miljöötä esimerkiksi jäätaiteella?

Noh, minäkin sain vuosi sitten kuningasidean, ja päätin kokeilla tehdä kakkuvuoalla jäisen sydämen. Jääkaapista löytyi ylimääräistä mehua mitä käyttää… taisi olla jotain sekamehutiivistettä, minkä olin aikonut heittää pois. Ei muuta ku toimimaan!

Elikkäs, mehu ensimmäiseksi vuokaan. Lisäsin sen sekaan glitter-hilettä, josta ei nyt sen ihmeemmin mitään hyötyä tai iloa ollut. En tiedä miltä se olisi näyttänyt kirkkaassa, ei värjätyssä, jääkimpaleessa. Se pitää testata sitten joku toinen kerta kunhan tulee taas kylmää.


Kun irrotin jäisen sydämen vuoasta, siihen piti jotenkin porata reikä. Se kävi näppärästi poranterällä ja ruuvinvääntimellä. Homma piti hoitaa lavuaarissa, ettei jäämehu ehdi sulamaan mihinkään muualle.

Ei muuta kun naru läpi ja roikkumaan johonkin!

Ulos tietenkin…

Olis voinut tietysti valita paremmankin paikan, kun tosta pistorasian vierestä, joka ei ollut niin älyttömän esteettinen. Mut tavallaan se ei sitten haitannut. Tuossa on noi valot niin lähellä, niin niiden ansiosta jäätaide näkyi sitten yölläkin ikkunasta kun katsoi.

Tätäkin iloa taisi kestää noin viikon, kun en muistanut edes koko jäähökötyksen olemassa oloa, ja kelit olivat sen mukaiset, että koko komistus suli pois. Keväällä kun kävin siivoamassa parveketta, mietin hetken, että mikä ihmeen elukka on tapettuna minun parvekkeelleni. Lattialta löytyi näet punaista mönjää. Ei heti lantussa leikannut, että tää tuli siitä jääsydämestä! Noh, jossain vaiheessa hoksottimet toimivat kuitenkin 😀

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Scroll to Top