Akileijat 2011

Sekosin viime vuonna Akileijoihin, ja kasvattelin kesää vasten ties minkä lajikkeiden taimia. Taimet eivät kukkineet vielä viime vuoden puolella, mutta nyt ne sitten kukkivatkin oikein vuosien edestä! Saattoi olla, että kananpeellä oli jotakin osutta asiaan. Yritin ripotella keväällä sitä mahdollisimman paljon taimien juurelle. Ilmeisesti karvainen ystäväni, Foxy-koira, ei kerennyt kaikkia papanoita popsimaan parempiin suihinsa 😀

Aquilegia ”Winky Double Red-White”

Aquilegia hybrida ”Crimsom Star”

Aquilegia sp. Tämä kasvi on siirrännäinen ja en tiedä varmuudella sen nimeä, mutta se on hyvin paljon Winky Doublen näköinen. Saattaa myös olla japaninakileija.

Uusi tuttavuus, Aquilegia hybrida ”Biedermeier”

Ja toinenkin Biedermeier…

Kulta-akileija, Aquilegia chrysantha

Teen jossakin vaiheessa noille Biedermeier-lajikkeille oman postauksen, koska niitä on tuossa kukkapenkissä useampiakin eri värejä. Samalla setvin hieman itselleni että mitä niistä aion säästää ja mitä antaa jollekin toiselle pois. Ostin sellaisen siemenpussin, missä oli eri värisiä akileijoja, ja niiden värin tietää vain sitten kun on antanut niiden kukkia. Kaikkia värejähän ei voi siis samaan kukkapenkkiin aina laittaa, kun muuten menee ihan sillisalaatin näköiseksi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Scroll to Top