Pidän kanankoipien mausta sen verran, että tykkään syödä niitä melkoisen usein. Ongelmaksi kuitenkin koituu usein niiden heikko laatu.
Liekö tässä kuningaskuluttajalle hyvä testiaihe, mutta olen itse ainakin huomannut seuraavaa:

  • kanankoipien hinnoissa ei ole suurta eroa eri valmistajien välillä.
  • maku on poikkeuksetta ihan siedettävä kaikissa tapauksissa.
  • marinaadit ovat ihan OK.
  • lihaisuusastekin ihan hyvä.

En tiedä, missä menee kuluttajansuoja näissä asioissa, valistakaa kiitos!
Olen pistänyt merkille asian, joka vie poikkeuksetta ruokahaluni, jos tätä ilmaantuu, nimittäin, lihan sitkeys ja jänteisyys. Lähes jokaisella valmistajalta löytyy paketista koipia, jotka osuvat kuvaukseeni. Mieleeni herää kysymys, kuinka näitä kanaparkoja on oikein kasvatettu. Jännepalojen osuessa kohdalle, tulee ihan huono mieli senkin takia, että vituttaa kun joutuu tekemään uudet safkat – edellisestä meni ruokahalut. Mielessäni pyörii vain ajatus kuluttajan kusettamisesta. Tehotuotannon syytä varmaan…
Kun kolmen koiven paketista jokaisessa koivessa on laatuvirhe, niin miten siinä pitää toimia? Paistat kanat ja syöt jokaisesta osan… viet takaisin kauppiaalle? Epäilen, että näin voisi toimia. Varsinkin, kun tällaista kokkausta harrastaa viikonloppusin, jolloin kaupat ovat suurimmalta osalta kiinni. “Äänestääkö kuluttaja jaloillaan” tällaisessa tapauksessa? Itse lakkaan ostamasta enää kyseistä tuotetta. Mitä jää jäljelle? Ei mitään!
Tulen pian tulokseen, että kanankoipien syöminen loppuu sitten tähän, koska en voi luottaa siihen, mitä sieltä paketista oikein ilmestyy. Mihin kuluttaja voi luottaa? Pitääkö siirtyä toisiin kanatuotteisiin, kuten esimerkiksi hornetteihin tai rintaleikkeisiin? Luottamuspula vaivaa ylipäätään siipikarjatuotteita, koska niiden ympärille on aikojen saatossa vieritetty kaikenlaista “propagandaa”, esimerkikisi salmonella ja lintuinfluenssa.
Enää ei voi luottaa edes ns omaan terveeseen järkeen näissä asioissa. Aikoinaan sai käydä oman kanansa kynimässä naapurin maatilalla. Silloin tiesi, mitä kanat olivat napostelleet kasvunsa aikana, ja sen, kuinka niitä pidettiin ja hoidettiin. Nykyään pitää kaikki ostaa kaupasta tietämättä mitä ostaa. Joskus kanojen laadusta saa sen käsityksen, että niitä on jotenkin kohdeltu kaltoin. Sitkeää ja jänteistä lihaa. En minä mikään eläinaktivisti ole, mutta haluan vain rahoilleni vastinetta ja nauttia hyvästä ruoasta!
Tällä hetkellä uunissani kypsyvät taasen kolme kanankoipea. Saas nähdä mitä niistäkin tulee. Tämä on viimeinen jäljellä oleva merkki, jota olen käyttänyt. Jos nämäkin koivet osottautuvat täydeksi tuubaksi, lopetan koko helvetin kinttujen popsimisen. En viitsi omaa kanalaakaan perustaa kerrostaloasuntooni. Toivottavasti asiaan löytyy jokin ratkaisu… kerron myöhemmin koipien laadusta, nyt paussi paikallaan ja kohta syömään!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *